Werkfit maken

Werkfit maken is een re-integratietraject voor mensen met een ZW-uitkering of AG-uitkering van UWV. Werkfit maken is erop gericht om mensen met een uitkering van UWV weer geschikt te maken om het werk te hervatten. Elk traject werkfit maken wordt op maat aangeboden. Dit betekent dat de cliënt begeleiding krijgt die nodig is. De onderdelen waaruit Werkfit bestaat zijn:

 1. Versterken van de werknemersvaardigheden

  Als de cliënt al langer uit het arbeidsproces is en evenmin actief is in andere maatschappelijke verbanden dan kan de activiteit gericht zijn om een arbeidsritme op te gaan bouwen. Zo leren ze onder leiding en toezicht te werken. Daarnaast leert de cliënt taken en opdrachten (zelfstandig) uit te voeren.

 2. Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

  Verhogen van fysieke en psychische weerbaarheid. Zo leert de cliënt om te gaan met eventuele belemmeringen zoals rouwverwerking, (faal)angst, vergroten van inzicht in eigen kunnen, grenzen aangeven etc.

 3. Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

  Bij het in kaart brengen van de arbeidsmarktpositie krijgt de cliënt een realistische kijk op de capaciteiten en kwaliteiten. Hierin kijken we naar de functies en beroepen waar vacatures voor open staan. We bieden ondersteuning tijdens de zoektocht. Samen kijken we wat past bij de cliënt zijn of haar opleiding, interesses, affiniteiten en werkervaring. Onze begeleiders wonen in de regio en kennen de regionale arbeidsmarkt goed. Dankzij onze jarenlange ervaring in het begeleiden van werkzoekenden en verzuimende werknemers weten we precies wat bij de cliënt past. Sluit het beoogde werk in dienstbetrekking aan bij de belastbaarheid? Is het aantal te werken uren per dag niet te hoog? Wat is de maximale reistijd? Is de werkplek of de omgeving van de werkplek passend?

   

  Het versterken van de werknemersvaardigheden heeft als doel afstand tot de arbeidsmarkt zodanig te verkleinen zodat de cliënt klaar is om deel te nemen aan de op re-integratie gerichte activiteiten. Meer informatie? Neem contact met ons op, onze trajectbegeleiders staan u graag te woord.

Wilt u meer weten?
Bel nu